Prenovljena železniška postaja Šiška je dostopna oviranim - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Prenovljena železniška postaja Šiška je dostopna oviranim

Prenovljena železniška postaja šiška
Na železniški postaji Šiška so nameščene taktilne oznake. Vir: Zavod Brez ovir

Na slovenskem železniškem omrežju potekajo številna investicijska dela, ki na dolgi rok prinašajo možnosti za boljši javni železniški promet. Prenovljena železniška postaja Šiška je z našo pomočjo po novem postala dostopna tudi osebam z motnjami vida.

Zaradi začetka prenove glavne železniške postaje v Ljubljani bo na progah Ljubljana–Jesenice in obratno ter Ljubljana–Kamnik Graben in obratno manjši del vlakov vozil do začasnega novega postajališča Ljubljana Šiška. V okviru projekta so namreč že izgradili nov začasni peron na postaji Šiška, precej vlakov iz kamniške in gorenjske smeri pa bo v času gradnje ljubljanskega potniškega centra imelo na tej postaji tudi končno postajališče. Za potnike bo potem organizirana posebna avtobusna mestna linija, ki jih bo prepeljala do Kolodvora.  

taktilne oznake
Nov začasni peron na postaji Šiška. Vir: Zavod Brez ovir

Prenovljena železniška postaja Šiška vključuje naše taktilne oznake

Na prenovljeni železniški postaji v Šiški smo uredili dostop za slepe in slabovidne osebe. Naša ekipa strokovnjakov za dostopnost je poskrbela za strateško postavitev talnega taktilnega vodilnega sistema (TTVS). Uporabili so bele in rumene taktilne oznake, izdelane iz termo plastike, ki so jih na asfaltno podlago nalepili z dvokomponentnim lepilom. Taktilne oznake so kontrastne barve glede na podlago iz asfalta.

Taktilne oznake v obliki plošč so sicer odlična rešitev tako za notranje prostore kot zunanje površine, saj so izredno obstojne in zato primerne tudi za območja s povečano prometno obremenitvijo. Izbrane plošče s šestimi vzdolžnimi rebri predstavljajo vodilne taktilne oznake in imajo protizdrsno peskano površino. Plošče s čepi v diagonalni razporeditvi pa so opozorilne taktilne oznake, ki uporabnike opozarjajo na spremembo poteka poti.

V Zavodu Brez ovir vam pomagamo celostno urediti dostop za ljudi z različnimi oviranostmi tako znotraj objektov kot tudi na zunanjih površinah – uspešno se znamo spoprijeti tudi z večjimi in zahtevnejšimi projekti. Za več informacij smo dostopni na telefonski številki 070 463 316 oz. 070 336 200, ali preko elektronske pošte komerciala@brezovir.si.

Nazaj