Popusti za slepe in slabovidne na slovenskih smučiščih v letu 2024 - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Popusti za slepe in slabovidne na slovenskih smučiščih v letu 2024

popusti za slepe in slabovidne
Slepi in slabovidni smučajo s pomočjo spremljevalcev. Vir: Freepik

Na spletni strani Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije (ZDSSS) so objavili seznam slovenskih smučišč, kjer lahko slepi in slabovidni ter njihovi spremljevalci smučajo ugodneje ali celo zastonj. Preverite, kje vse veljajo popusti za slepe in slabovidne osebe.  

Naj se sliši še tako nenavadno, toda tudi ljudje z delno ali popolno izgubo vida lahko izkusijo alpsko smučanje. Slepi in slabovidni vsak dan presegajo svoje omejitve v gibanju, zato ni čudno, da se to dogaja tudi v športu oz. rekreaciji. Kdor je enkrat občutil užitek gibanja po zasneženih strminah sredi gorske narave in svežino mrzlega zraka na obrazu, ta razume, zakaj vedno več oseb z motnjami vida premaga prvotni strah in se odloči za smučarsko doživetje.

slepi smučajo
Osebe z motnjami vida se lahko po nekaterih slovenskih smučiščih smučajo tudi zastonj. Vir: Freepik

Popusti za slepe in slabovidne

Vsako leto slovenska smučišča omogočajo ugodnejše smučanje slepim in slabovidnim ter njihovim spremljevalcem. Pogoj za pridobitev popusta je predložitev članske izkaznice Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije ob nakupu smučarske vozovnice. Spremljevalec slepe ali slabovidne osebe je do popusta upravičen samo ob prisotnosti slepe ali slabovidne osebe, ko kupi smučarsko vozovnico.

Vabljeni na katero izmed slovenskih smučišč, ki so slepim in slabovidnim ter njihovim spremljevalcem odobrila popust tudi v letu 2024.

Želimo vam prijetno smuko!

Kako smučajo slepi in slabovidni ljudje, si oglejte v videu:

Nazaj