Mostna klančina za dostop do balkona - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Mostna klančina za dostop do balkona

mostna klančina
Mostna klančina omogoča dostop do balkona. Vir: Zavod Brez ovir

Pri zasebnem uporabniku iz Postojne je terenska ekipa Zavoda Brez ovir namestila mostno klančino čez prag balkonskih vrat, s čimer smo uporabniku na enostaven način omogočili dostop do balkona. Mostna klančina je izdelana iz visokokakovostnega aluminija.

Gibalno ovirane osebe na invalidskih vozičkih se pogosto srečujejo z različnimi ovirami v lokalnem okolju, pogosto pa naletijo na ovire tudi v svojem domu. Čeprav se običajno osebi na invalidskem vozičku najprej prilagodi območje glavnega vhoda v zgradbo, včasih pozabimo, da lahko uporabniku v bistvu prilagodimo vsak kotiček doma. In ravno tega se je lotila družina iz Postojne, ki je svojemu gibalno oviranemu družinskemu članu zagotovila dostop do balkona, kamor prej z vozičkom ni mogel zapeljati.

balkon
Klančina premosti prag balkonskih vrat. Vir: Zavod Brez ovir

Za premostitev nizkih višinskih ovir, kot so pragovi in stopnice, so najboljša in cenovno najugodnejša rešitev klančine. Na voljo so v različnih velikostih in izvedbah, glede na specifike in dimenzije vašega doma pa na želeno območje vedno namestimo po meri izdelano klančino, ki se natančno prilega območju. Klančine brez dodatnih gradbenih del ali posebne montaže enostavno položimo na izbrano mesto in že so pripravljene za uporabo.

klančine
Uporabnik na invalidskem vozičku zdaj lahko dostopa do balkona. Vir: Zavod Brez ovir

Mostna klančina je odlična za pragove

Mostna klančina je lahka in enostavna za uporabo, saj jo samo položite v želeni položaj čez prag. Odlična je za PVC, UPVC in druge okvirje vrat – tako v zaprtih prostorih kot tudi na prostem. Izdelana je iz visokokakovostnega aluminija (tip 6005A), zato je močna in stabilna, obenem pa tudi dobro odporna na različne vremenske vplive. Odlikuje jo protizdrsna površina, zato je tovrstna klančina povsem varna za uporabo in omogoča stabilen prehod.

alu klančina
Klančina je izdelana iz visokokakovostnega aluminija. Vir: Zavod Brez ovir

Dvignjeni robovi v klančini preprečujejo zdrsavanje koles invalidskega vozička med uporabo. Ta klančina je sicer prestrma, da bi jo lahko uporabljali posamezniki z električnim invalidskim vozičkom, zato je najprimernejša za ročne invalidske vozičke. Osebe na baterijskih skuterjih pa bodo potrebovale pomoč asistenta za premagovanje klančine. Skupna širina je 700 mm, nosilnost klančine pa je do 250 kg.

dostop za gibalno ovirane
S klančino smo premostili manjšo višinsko oviro. Vir: Zavod Brez ovir

Ali tudi vi potrebujete klančino za hitro premostitev manjših ovir? V Zavodu Brez ovir nudimo vse vrste klančin iz različnih materialov in za različne namene. Poleg zložljivih mobilnih klančin za premagovanje stopnic in teleskopsko nastavljivih klančin lahko med drugim izbirate tudi med fiksnimi klančinami za pragove ali fiksnim sistemom klančine s ploščadjo in ograjo. Kontaktirajte nas na 01 620 84 03 – ali nam pošljite povpraševanje na komerciala@brezovir.si in z veseljem vam bomo pomagali.

Nazaj