Ljubljana Festival 2024: dostopni kulturni dogodki - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Ljubljana Festival 2024: dostopni kulturni dogodki

ljubljana festival
V sklopu projekta Predani korakom bodo 27. 8. v Križankah organizirali plesno-gibalne delavnice ter zaključno predstavo za ovirane otroke. Vir: https://ljubljanafestival.si/

72. Ljubljana Festival bo v julij vstopil s pestro paleto dogodkov, ki bodo obogateli poletno dogajanje v prestolnici. Tudi na letošnjem festivalu, ki bo potekal do 3. septembra, se bo zvrstilo več kot 100 prireditev, na katerih bo nastopilo več kot 5000 umetnikov z vsega sveta.

Poletni Ljubljana Festival vsako leto pomembno prispeva h kulturnemu dogajanju Ljubljane, saj pripravlja skrbno izbran in žanrsko raznovrsten program – baletne, operne in gledališke predstave, muzikale, komorne in simfonične koncerte, Mednarodno likovno kolonijo, mojstrske tečaje, otroške in mladinske delavnice, Ljubljana Festival na Ljubljanici in še mnogo več. V tem času se v Plečnikovih Križankah, na Kongresnem trgu in na odru drugih ljubljanskih kulturnih institucij zvrsti ogromno število umetnikov iz več kot 40 držav.

festival
28. in 29. 8. bo v Cankarjevem domu nastopil Londonski simfonični orkester. Vir: https://ljubljanafestival.si/

Ljubljana Festival – seznam vseh dogodkov

Slavnostni zaključek festivala bo potekal 3. septembra s koncertom izvrstne pianistke Marthe Argerich v Cankarjevem domu. Med vrhunce sezone tekom poletja pa se bodo gotovo uvrstili koncerti London Symphony Orchestra, Concerto Budapest, Teatro del Maggio Musicale Fiorentino, ADDA Simfònica Alicante in Filarmonica della Scala ter številnih mednarodno priznanih solistov, med njimi tenorista Jonathana Tetelmana in Juana Diega Flóreza, pianistov Mihaila Pletneva ter grammyjevca Césarja Camarga Mariana, saksofonista in klarinetista Paquita d’Rivera, violinistke Vilde Frang ter dirigentov, kot so Sir Antonio Pappano, Riccardo Chailly, Zubin Mehta, Charles Dutoit, András Keller, Aleksej Kornienko in mnoge druge.

Seznam vseh prihajajočih dogodkov festivala si lahko ogledate tukaj.

logotip
Ljubljana Festival poteka na različnih lokacijah. Vir: https://ljubljanafestival.si/

POLETNO GLEDALIŠČE: v Poletnem gledališču Križank so za dogodke v sklopu Ljubljana Festivala na voljo štiri brezplačna mesta za uporabnike invalidskih vozičkov. Zraven je tudi prostor s sedišči, namenjen njihovim spremljevalcem na stolpu levo (sedišča so 3. cenovne kategorije, z delnim pogledom na oder, pokrita so s streho). Spremljevalci morajo vstopnico kupiti.

Dostopnost lokacij za gibalno ovirane

SLOVENSKA FILHARMONIJA (Dvorana Marjana Kozine in  Slavka Osterca): težje gibalno oviranim osebam je omogočen brezplačen obisk prireditev. Vstop z invalidskim vozičkom jim bo omogočil varnostnik. Dvorana nudi na prireditev dve brezplačni invalidski mesti v zadnjih vrstah parterja. Ob invalidskem mestu sta rezervirani tudi dve mesti za spremljevalce (spremljevalci morajo vstopnico kupiti).

CANKARJEV DOM (Gallusova dvorana): za prireditve v sklopu Ljubljana Festivala so na voljo štiri brezplačna invalidska mesta na 1. balkonu Gallusove dvorane – pri vhodu A2. Zraven so rezervirana tudi štiri mesta za spremljevalce takoj pod prostorom za invalide – vhod A2, 3. vrsta (sedeži 7–10). Uporabniki invalidskih vozičkov se lahko o razpoložljivosti in rezervaciji invalidskih mest pozanimajo na telefonski številki +386 (0)1/241 60 28 ali na elektronskem naslovu blagajna@ljubljanafestival.si.

Dostopnost muzikala in drugih odrskih poslastic tudi za naglušne in nevešče tujih jezikov

Festival Ljubljana omogoča razumevanje besedil, ki se vršijo na odrih, tudi naglušnim – tako ob muzikalu kot ob drugih dogodkih, ki se odvijajo v tujem jeziku, je poskrbljeno za nadnapise. Če na prizorišču ni zaslona, organizatorji zagotovijo vložne liste.

Nazaj