Kremšnito na Bledu sedaj streže robot - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Kremšnito na Bledu sedaj streže robot

Kremšnito vam odslej prinese kar robot
Vir: Sava turizem.

Le kdo ne pozna slavne blejske kremšnite, ki si jo večina turistov privošči ob svojem obisku Bleda tam, kjer se je vse začelo, v kavarni Park? Odslej vam jo lahko postreže kar njihov novi neutrudni pomočnik – robot. Pravzaprav sta nova robotska sodelavca dva, z imenom Tone in Pavla. Človeškim natakarjem s svojo pomočjo prihranita več kilometrov hoje na dan, hkrati pa s svojo nenavadnostjo še prispevata k dodatnemu obisku in zanimanju. Kot pravijo v Sava turizmu: »V skupini Sava Hotels & Resorts naši natakarji v restavracijah in kavarnah prehodijo tudi do 15 kilometrov dnevno, največji del, ko prinašajo in odnašajo hrano in pijačo gostom”.

Vmes, ko gostje človeškemu natakarju naročajo ponudbo in jim on lahko svetuje, robota že lahko prineseta naročila drugim mizam s predhodnimi naročili. Tako se lahko natakar bolj posveti svojim gostom, del, kjer je manj potreben, pa opravita simpatična robota. Čeprav gre pravzaprav za dva digitalna strežna vozička, je njun izgled zelo prikupen, saj njuna vrhnja podoba spominja na dve mačji glavi, v osrednjem delu pa ju zaznamuje uglajena natakarska uniforma z metuljčkom v modri in rdeči barvi.

Med gosti sta zelo priljubljena, saj se z njima želijo fotografirati, robota pa sta tudi spretna in komunikativna govorca. Odlikuje ju inovativni bionični oblikovalski jezik, privlačen videz, glasovna zmogljivost na osnovi umetne inteligence, večmodalna interakcija in številne druge funkcije. Hkrati pa imata 3D senzorje in modularne okvirje, zaradi česar se lahko ustavita pod katerim koli kotom in se premakneta takoj, ko naletita na oviro. Odlikuje ju natančnost in enostavnost za uporabo ter precejšnja lahkost, saj tehtata le 40 kilogramov. 

Svoj prvi delovni dan sta začela 13. septembra, trenutno pa sta “najeta” poskusno.

Originalna Blejska kremna rezina – kremšnita

Čeprav jo po originalnem receptu dobite v vseh lokalih Sava Hotelov Bled, je dom originalne blejske kremne rezine, priljubljene sladice, po kateri Bled slovi daleč naokoli, Kavarna Park. Takratni šef kuhinje hotela Park jo je prvič naredil leta 1953 in od tedaj so jih spekli že več kot 15 milijonov

Več o njej pa tudi o dostopnosti Kavarne in restavracije Park izveste s klikom na spodnjo kartico.

Še več informacij:

Nazaj