Klančine za lažji dostop v zgradbo in notranje prostore - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Klančine za lažji dostop v zgradbo in notranje prostore

klančine z ograjo
Fiksni sistemi klančine z ograjo. Vir: Zavod Brez ovir

Klančine za invalidske vozičke se običajno uporabljajo v javnih zgradbah, poslovnih, trgovskih, izobraževalnih, gostinskih in turističnih objektih. Veliko družin z gibalno oviranim članom pa se odloča tudi za namestitev klančin v zasebne domove, saj so rampe priročne za prosto gibanje med bivalnimi prostori.

Klančine omogočajo gibalno oviranim ljudem lažji dostop z invalidskim vozičkom do objekta, notranjih prostorov in številnih drugih lokacij. Primerne so za enostavno, cenovno ugodno in hitro premostitev nizkih vertikalnih ovir, kot so stopnice ob vhodu v zgradbo, pragovi in robniki, zato lahko z njimi uredimo dostopnost v hiši, garaži, delavnici, na terasi ali balkonu. Posebna montaža klančin običajno ni potrebna, saj jih samo položimo na izbrano mesto, razen pri namestitvi fiksnih klančin, vendar tudi v tem primeru montaža poteka hitro.

Pri načrtovanju dostopnosti katerega koli objekta so klančine pogosto prva izbira, saj se preko njih lahko prepeljejo ne le invalidski, temveč tudi otroški ali nakupovalni vozički. Starejši ljudje ali tisti s težavami pri hoji, ki jim že nekaj stopnic predstavlja napor, pa se prav tako lažje sprehodijo po ravni površini, če le imajo to možnost. Klančine lahko pomagajo preprečiti padce in poškodbe, posameznikom omogočajo svobodnejše in hitrejše gibanje. Uporabljajo se lahko tudi za transport vozička v avtomobil ali kombi.

Prenosne zložljive klančine
Prenosne zložljive klančine. Vir: Zavod Brez ovir

Prenosne zložljive rampe

Težave z dostopnostjo na območju vhoda v objekt ali vozilo lahko rešimo s pomočjo mobilnih zložljivih klančin, preko katerih se lahko osebe na invalidskih vozičkih enostavno prepeljejo v notranjost. Prenosne zložljive rampe imajo nedrsečo površino, zato so povsem varne za uporabo. Poleg tega so prenosne klančine, ki jih po uporabi zložimo, primerne za uporabo na različnih lokacijah, saj jih lahko pospravimo v vozilo in peljemo s seboj kamor koli.

V Zavodu Brez ovir vam nudimo:

zložljivo klančino za invalidski voziček z/brez torbe,

zelo široko zložljivo klančino za invalidske vozičke z/brez nosilne torbe,

dvoslojno zložljivo klančino za invalidske vozičke.

Klančine za pragove

Za premostitev pragov ali ene stopnice se najpogosteje uporabljajo klančine, izdelane iz 100 % reciklirane trde gume, ki so primerne za vse vrste invalidskih vozičkov in električnih skuterjev. Primerne so tako za notranjo kot zunanjo uporabo, saj so dobro odporne na različne vremenske vplive, obenem pa so tudi enostavne za čiščenje. Višina klančine se določi glede na predhodno izmero praga oz. stopnice, tako da je izdelana po meri in se povsem prilega višini ovire.

gumi klančine
Na gradu Rajhenburg stopnice niso več ovira. Vir: Zavod Brez ovir

Oglejte si naše gumijaste klančine za pragove:

trda gumijasta klančina za prag do višine 100 mm,

trde gumijaste klančine za prag višine od 74 mm do 80 mm,

trda gumijaste klančine za pragove do višine 177,8mm.

Druga možnost so klančine za pragove, izdelane iz visokokakovostnega aluminija. Te klančine so lahke in enostavne za uporabo, preprosto jih položite na okvirje vrat ali prag ter tako omogočite vstop osebi na invalidskem vozičku. Nekatere od aluminijastih klančin sicer niso primerne za električne skuterje, ker imajo običajno nosilnost do 250 kg, razen fiksna aluminijasta klančina z nosilnostjo 400 kg, ki se neposredno pritrdi na stopnico ali prag.

Med našo ponudbo pripomočkov najdete:

aluminijasto klančino za prag (500 mm dolžina in 700 mm širina),

aluminijasto klančino za prag (dolžina 760 mm in širina 700 mm),

fiksno klančino za prag.

mostna klančina
Mostna klančina za dostop do balkona. Vir: Zavod Brez ovir

Mostna klančina za premostitev pragov

Mostna klančina, izdelana je iz visokokakovostnega aluminija, je idealna rešitev, če želite urediti dostop do garaže, balkona ali terase, vendar vam oviro predstavlja okvir vrat. Posebnost tovrstne klančine je, da sega na obe strani praga. Je lahka in enostavna za uporabo, saj jo samo položite v želeni položaj čez prag in odstranite, ko želite vrata zapreti. Odlična je za PVC, UPVC in druge okvirje vrat, tako v zaprtih prostorih kot tudi na prostem.

Preverite specifikacije za našo:

– mostno klančino oz. most.

Teleskopske klančine z nastavljivo dolžino

Zložljive teleskopske klančine so preproste za zlaganje in transport, odlične so za uporabo v različnih okoljih in situacijah. Dolžino klančine lahko spreminjate, zaradi česar je še posebej primerna za ljudi, ki želijo svoje klančine prilagoditi čim več različnim situacijam. Na voljo je tudi klančina z možnostjo zvijanja, ki se poljubno razširi, zraven katere se lahko dokupijo ustrezne ograje: izbirate lahko med možnostmi enostranskih ali obojestranskih ograj.

Oglejte si:

teleskopsko klančino, dolžine do 2,13 m, z nosilno torbo,

teleskopsko nastavljivo klančino, dolžine do 3,65 m, z ali brez nosilne torbe,

klančino z možnostjo zvijanja; širina 66,04 cm – 122cm in dolžina 5,18m – 9,45m.

klančine z možnostjo zvijanja
Klančina z možnostjo zvijanja. Vir: Zavod Brez ovir
Fiksne klančine z ograjo

Fiksni sistemi klančin so zasnovani tako, da jih je mogoče trajno namestiti in jih po potrebi tudi premestiti. Klančine imajo razširjeno kovinsko površino za dober oprijem med uporabo. Poleg tega so na obeh straneh dobavljive ograje z držali, na voljo pa so tudi različice fiksnih ramp brez ograj. Imate tudi možnost naročila smeri ploščadi: levo, desno ali naravnost.

Med paleto pripomočkov nudimo:

klančine za invalidske vozičke z ograjo,

fiksni sistem klančine s ploščadjo in ograjo iz aluminija,

klančine za invalidske vozičke brez držal,

fiksni sistem klančine s ploščadjo brez ograje iz aluminija.

V Zavodu Brez ovir smo specializirani za oglede objektov po celi Sloveniji in izboljšanje dostopnosti tudi z nameščanjem klančin. Nudimo vam vse vrste klančin iz različnih materialov. Kontaktirajte nas na telefonsko številko 070 463 316 ali nam pošljite povpraševanje na komerciala@brezovir.si in skupaj bomo našli najboljšo rešitev.

Nazaj