Kaj morate vedeti ob novih sproščanjih ukrepov - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Kaj morate vedeti ob novih sproščanjih ukrepov

Kaj morate vedeti ob novih sproščanjih ukrepov
Vir: Pixabay.

Ob novih sproščanjih ukrepov Vlade Republike Slovenije za zajezitev epidemije Covid-19 z vami delimo pregled ključnih informacij.

  1. Z jutrišnjim dnem, od 24. 4., se po vsej Sloveniji lahko odprejo vse terase in vrtovi gostinskih obratov, s ponedeljkom, 26. 4., pa tudi vsi nastanitveni obrati. Pri tem ti lahko nudijo le 30 nastanitvenih enot (sob, apartmajev, kampirnih mest itd.), vključno s ponujanjem programov za dobro počutje. V nastanitvenih obratih pa lahko brez opravljenega testa na virus SARS-CoV-2 in ostalih v predlaganem odloku naštetih dokazil bivajo tudi vse osebe, ki še niso dopolnile 15 let in bivajo skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki. Terase in vrtovi so lahko odprti le med 7. in 19. uro, kar pa ne velja za sobno strežbo in dostavo hrane in pijače (brez časovnih omejitev).
  2. V Pomurski, Goriški in Obalno-kraški statistični regiji je ob strogih higienskih ukrepih dovoljena strežba jedi in pijač tudi v notranjosti lokala, po novem tudi v hotelskih restavracijah, kjer je bilo prej to možno le zunaj. Vstop v notranjost restavracije vam omogoča dokazilo o negativnem testu na virus Covid-19 (velja tako hitri kot PCR test, pri tem noben ne sme biti starejši od 48 ur) ali dokazilo o cepljenju ali prebolelosti, ki ne sme biti daljša od šestih mesecev. Dokazila morajo biti predhodno preverjena s strani ponudnikov.
  3. Vsi zaposleni gostinci se morajo na virus covid-19 enkrat tedensko testirati s hitrimi testi, pri čemur lahko delajo zgolj z negativnim testom. Občine zanje omogočajo brezplačno testiranje.
  4. Obratovanje nočnih klubov, barov in diskotek ni dovoljeno.
  5. Potrebno je izvajanje strogih preventivnih ukrepov, kot so obvezno nošenje mask, razkuževanje rok, umik predmetov z mize za skupno uporabo, dodanih pa je še nekaj novih higienskih ukrepov, in sicer obvezni 3 metrski razmak med mizami, 1,5 m razmak med gosti, ki sedijo za isto mizo, za mizo lahko sedijo največ štiri osebe, kvadratura površine na enega gosta je omejena.
  6. Do 2. 5. je po dolgem času spet dovoljen tudi obisk gledališč, kinematografov in kulturnih prireditev. Pri gledališki, glasbeni in plesni dejavnosti je obvezno testiranje nastopajočih, izjema so le tisti, ki so Covid-19 že preboleli ali pa so se že cepili.

Vsem, ki boste ponudbo lahko koristili, želimo prijetno in varno uporabo. Vabljeni tudi k pregledu našega seznama dostopnih nastanitev, gostinske ponudbe in drugih doživetij. Vemo, da vam bo v tako raznovrstni ponudbi gotovo marsikaj povsem pisano na kožo! Pri izbiri pa vam lahko pomagamo tudi mi.

Nazaj