Gremo na Pivo in cvetje v Laško! Več kot legendarno bo!

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Gremo na Pivo in cvetje

57. Pivo in cvetje
Pivo in cvetje 2022, Vir: STIK Laško

Pivo in cvetje je največja turistična in glasbena prireditev z neprekinjeno zgodovino v Sloveniji, ki jo vsako leto obiščejo množice obiskovalcev. Tudi letos se bodo glasba, pivo, cvetje in kulinarika spletli v največji festival leta, ki ga nikakor ne smete zamuditi. Organizatorji obljubljajo, da bo letošnje 57. PIVO IN CVETJE, ki se bo odvijalo od 15. 7. do 17. 7. 2022 v Laškem, več kot legendarno!

Program festivala

Pestro glasbeno dogajanje se bo odvijalo na Odru Zlatorog in Odru Laščan ter novem plesno-rekreativnem odru Poskočni gams. Zasedba nastopajočih je letos še bolj raznolika kot prejšnja leta. Koncertni program se bo dopolnjeval z etnološko hortikulturnim doživetjem in raznovrstnim dogajanjem za otroke.  Organizatorji bodo letos skušali festivalu dodati še naslov najbolj zelenega med festivali, zato pripravljajo aktivnosti, ki bodo festival usmerile na pot najbolj trajnostnega glasbenega dogodka v Sloveniji. Nova zvezda kulinaričnega dela festivala bo zagotovo Laški pjes, festivalski sendvič, ki bo premierno predstavljen kot popolni spremljevalec vrčku piva.  

Dostopno Laško

Center mesta Laško v veliki meri omogoča varen dostop osebam na vozičkih in z drugimi oviranostmi. Prilagojena Zdraviliška pot po levem bregu Savinje omogoča dostop s parkirišč na prizorišča festivala v centru mesta. Po nekaterih delih mesta so urejene tudi taktilne oznake za slepe in slabovidne. Organizatorji so za čas festivala poskrbeli tudi za dostopne in prilagojene sanitarije, ki jih boste našli pri Kulturnem domu Laško in pri Pivnici Savinja na levem bregu Savinje. Za lažjo orientacijo po mestu in med različnimi prizorišči priporočamo, da si pred odhodom ogledate zemljevid festivalskega dogajanja.

Na festival z avtom ali z vlakom

Letos so organizatorji skupaj s Slovenskimi železnicami pripravili enkratno ponudbo – Paket “Strojevodja”, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih Slovenskih železnic. Za pravi začetek festivala bo v petek, 15. julija, z železniške postaje v Ljubljani ob 17.35 odpeljal tudi Party vlak. Če ga boste zamudili, je na voljo Paket »Combo«. Vse dni trajanja festivala pa se lahko v Laško zapeljete z rednimi in izrednimi vlaki, ki bodo proti Laškem vozili v okrepljenih sestavah, s kar 75% popustom. Nova železniška postaja v Laškem omogoča varen dostop osebam na invalidskih vozičkih in z drugimi oviranostmi, zato boste na prizorišča prišli brez večjih težav.

V času festivala bodo organizirana posebna parkirišča, kjer bodo na voljo tudi parkirišča za invalide. Ker je v času festivala vedno velika gneča, priporočamo, da postavite oznako za parkiranje na parkiriščih za invalidne osebe na vidno mesto, da vas bo osebje lažje prepoznalo in usmerilo. Organizatorji imajo vedno dovolj redarjev in prostovoljcev na vstopih točkah ter na prizoriščih, ki vam bodo z veseljem pomagali.

Vstopnina

Za konec pa še najboljše – festival nima vstopnine ali drugače povedano, tri dni nepozabnih doživetij je zastonj!

Več informacij

TIC Laško
Valvasorjev trg 1, 3270 Laško
Telefon: 03 733 89 50 ali 051 305 466

Delovni čas v času festivala Laško Pivo in cvetje

petek, 15.7. 20229.00 – 00.00
sobota,16.7. 202210.00 – 00.00
nedelja,17.7. 202210.00 – 17.00
Nazaj