Gostišče Turk: omamne in pristne istrske jedi - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Mamljiva ponudba pristnih istrskih jedi.

Gostišče Turk je mala restavracija na Primorskem, ki nudi odlično hrano na prav tako odlični skriti lokaciji in je dostopna tudi gibalno oviranim.

Gre za družinsko podjetje, ki se ponaša z več kot 20-letno tradicijo. Na začetku je šlo pravzaprav za “osmico”, ki je kasneje prešla v gostilno. Danes lahko gostilna sprejme okoli 100 mest ter je otrokom in gibalno oviranim prijazna. Poleg “À la carte” storitev, sprejemajo tudi zaključene družbe, kot so rojstni dnevi, krsti, obhajila, poroke, obletnice in drugo. Ponudijo vam pristne istrske jedi in doma pripravljene izdelke: njoke, fuže, kruh, marmelado in še mnogo več. Nudijo širok izbor hladnih in toplih predjedi, ribjih in mesnih specialitet, jedi pripravljene s tartufi ter raznorazne domače sladice.

Dostopno parkiriščePred gostilno je veliko asfaltirano parkirišče. Posebej označenih parkirnih mest za invalide sicer nimajo.
Dostopen vhodManjša klančina se nahaja že pred vhodom v gostilno. Vhod je z zadnje strani in je ponovno popolnoma dostopen za osebe na invalidskih vozičkih.
Dostopna kavarna ali restavracijaGostilna Turk ponuja veliko prostora, prav tako vam ob predhodni rezervaciji po želji pripravijo prostor za invalidske vozičke, pri čemer odmaknejo stole.
Prilagojene sanitarijeŽal stranišča niso prilagojena, prav tako niso v osnovi velika. Vrata so standardne velikosti, stranišče je ob strani.

Dodatna ponudba

Vinogradni okoliš.

Čudovita okolica ponuja ogromno sprehajalnih poti med vinogradi. Žal zaradi svojega dinamičnega reliefa in drugih omejitev te večinoma niso dostopne, je pa v okolici gostilne vseeno nekaj zanimivih in relativno položnih poti za kratek sprehod. 100 m stran od gostilne se namreč začne kolesarska pot, po kateri je nekoč vozil vlak po ozkotirni železniški progi Parenzana. Pot večinoma poteka po asfaltirani cesti, ki je zaprta za cestni promet, pot do nje pa ne in nima pločnika.

V poletnih dneh se v bližini ponuja osvežitev v reki Rižani ali možnost ribolova.