GOGO 2024: začetek nove sezone za inkluzijske planinske pohode - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

GOGO 2024: začetek nove sezone za inkluzijske planinske pohode

GOGO
Pohod v okviru akcije GOGO. Vir: Planinska zveza Slovenije

Začenja se nova sezona inkluzijskih planinskih pohodov v okviru akcije GOGO (Gibalno ovirani gore osvajajo), ki jo organizira Planinska zveza Slovenije v sodelovanju z različnimi invalidskimi organizacijami. Oglejte si seznam predvidenih pohodov za leto 2024.

GOGO 2024 je akcija, ki k telesni dejavnosti nagovarja vse gibalno ovirane posameznike, da zapustijo udobje kavča in se podajo v naravo, družbo ter novim dogodivščinam naproti. Planinski pohodi so tako namenjeni osebam na invalidskih vozičkih, slepim in slabovidnim, pa tudi ljudem z drugimi oblikami oviranostmi. Na organiziranih pohodih imajo gibalno ovirani možnost raziskovati naravo, se srečati s podobno mislečimi in izboljšati svojo telesno pripravljenost.

GOGO sezona se začne 17. marca

Prvi pohod v letošnjem letu bo že 17. 3. 2024, in sicer se boste zainteresirani najprej odpravili na Boč, kjer boste deležni tudi izobraževanja za varnejšo hojo v gore. Zaradi neugodnih vremenskih razmer in nepredvidljivih situacij se lahko plan pohodov čez leto spremeni, zato se pred vsakim pohodom obvezno prijavite, število mest je tudi omejeno. Na vseh pohodih gibalno oviranim osebam pomaga mreža prostovoljcev.  

gogo 2024
Gibalno oviranim na pohodih pomagajo prostovoljci. Vir: Planinska zveza Slovenije

POHODI V LETU 2024

V primeru, da se želite udeležiti katerega od prihajajočih pohodov, ki je primeren vašim zmožnostim, pišite sporočilo na inplaninec@pzs.si – ali jih pokličite na telefonsko številko 031 536 573 oz. 041 590 981, kjer vas bosta prijazno nagovorila Stojan Rozman, vodja delovne skupine GOGO, ali Marjeta Čič, namestnica vodje odbora InPlaninec.

Vljudno vabljeni!

Nazaj