GOGO 2022: Vseslovenski inkluzijski pohod - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

GOGO 2022: Vseslovenski inkluzijski pohod na Svetino

V okviru akcije Gibalno ovirani gore osvajajo (GOGO) vabljeni na vseslovenski inkluzijski pohod Skupaj v hribe na Svetino, ki se bo odvijal v soboto, 18. junija 2022. Start pohoda je ob 9. uri.

Za mnoge invalide je akcija Gibalno ovirani gore osvajajo, ki letos poteka že tretje leto zapored, odlična priložnost, da se povzpnejo na vrh gore in tako doživijo svobodo, gibanje in druženje z razgledom. Inkluzijski pohodi namreč omogočajo stik različnih kategorij invalidnosti in medsebojno podporo. Vzpone omogočajo prostovoljci iz različnih organizacij in posamezniki, tako je inkluzija še toliko bolj prisotna. Število pohodnikov invalidov in prostovoljcev, ki jih spremljajo in skrbijo za njihov varen korak, pa je iz leta v leto večje.

Poleg pohoda na Svetino se boste lahko do konca septembra udeležili še drugih načrtovanih pohodov. Vse planinske lokacije so dostopne tudi za planince na invalidskih vozičkih in pohodnike, ki pri hoji potrebujejo pomoč. Pri izvedbi projekta sodeluje pet partnerjev: Planinska zveza Slovenije, Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije so.p., Zveza paraplegikov Slovenije, Društvo distrofikov Slovenije in Združenje multiple skleroze Slovenije.

Gibalno ovirani gore osvajajo 2022 – načrt pohodov:

– 18. junij: Svetina,

– 19. junij: Ermanovec,

– 27. avgust: Velika planina,

– 10. september: Trdinov vrh,

– 18. september: “pohod v neznano”,

– 22. september: vseslovenski inkluzivni pohod na Toško čelo,

– 24. september: Bohor,

– 29. september: Završki stolp.

V primeru, da se želite udeležiti katerega od prihajajočih pohodov, pišite sporočilo na inplaninec@pzs.si ali jih pokličite na telefonsko številko 031 536 573 oz. 041 590 981, kjer vas bosta prijazno nagovorila Stojan Rozman, vodja delovne skupine GOGO 2022, ali Marjeta Čič, namestnica vodje odbora InPlaninec.

Vljudno vabljeni!

Nazaj