GIBATLON – drugačen, privlačen – športne igre na Jesenicah - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

GIBATLON – drugačen, privlačen – športne igre na Jesenicah

gibatlon
Dogodek bo potekal na športno prireditvenem prostoru pri Osnovni šoli Toneta Čufarja na Jesenicah. Vir: Zavod LEPA SI

Vabimo vas na prireditev z imenom GIBATLON – drugačen, privlačen, ki bo v okviru društva LEPA SI potekala 8. 6. 2024 na Jesenicah s pričetkom ob 10.00 uri. Udeležili se boste lahko športnih iger na poligonih za osebe s posebnimi potrebami.

V društvu LEPA SI organizirajo športno prireditev, na kateri bodo izvajali gibalne aktivnosti, prilagojene osebam z posebnimi potrebami, ki se jih lahko udeleži vsakdo. Dogodek bo potekal na športno prireditvenem prostoru pri Osnovni šoli Toneta Čufarja na Jesenicah – v primeru lepega vremena se bo odvijal zunaj, v primeru dežja pa bo potekal v telovadnici osnovne šole. Udeleženci bodo lahko preizkusili krožni poligon z različnimi vajami v dvojicah, sestavljenih iz enega gibalno oviranega člana in njegovega spremljevalca.

GIBATLON za premikanje mej

Z GIBATLONOM želijo javnosti predstaviti rekreativno športe aktivnosti, ki jih lahko s pomočjo in prilagoditvami izvajajo tudi osebe s posebnimi potrebami. Te aktivnosti niso vezane na šport kot tekmovanje ali doseganje naprednih rezultatov, pač pa kot vsakodnevna možna rekreativna dejavnost. Prireditev omogoča predstavljanje zdravega načina življenja. Namen je povezovanje in delovanje za spodbujanje aktivnosti oseb s posebnimi potrebami v športu in rekreaciji.

jesenice
Zmagovalci poligona prejmejo medalje, podelili pa bodo tudi prehodni pokal. Vir: Zavod LEPA SI

Projekt temelji na tem, da s prilagajanjem in sodelovanjem lahko vsi trajnostno pridobimo koristna znanja, ki dolgoročno pozitivno vplivajo na celotno družbo. Prireditev bo organizacijsko izvedena v sodelovanju z znanimi slovenskimi športnimi osebnostmi ter sodelujočih skupin iz vsaj štirih regij države Slovenije (Osrednja Slovenija, Štajerska, Dolenjska, Primorska). Najboljši trije iz posamezne regije pa se bodo na koncu potegovali za zmago.

Program dogodka:

– začetek prireditve ob 10.00 uri z zborom udeležencev na športno prireditvenem prostoru pri Osnovni šoli Toneta Čufarja na Jesenicah,

– športne igre na poligonih za osebe s posebnimi potrebami – poligon se premaguje v dvojicah (ena oseba s posebnimi potrebami in en spremljevalec) – sledi podelitev priznanj, vsak udeleženec je zmagovalec in prejme priznanje,

– tekmovalni poligon – podelijo se medalje za prva tri mesta,

– regijsko tekmovanje – podeli se prehodni pokal,

– na prireditvi bodo sodelovali tudi znani slovenski športniki,

– omogočeno bo prosto športno rekreacijsko druženje z vsemi obiskovalci prireditve.

Organizatorji si želijo čim večjo udeležbo oseb s posebnimi potrebami iz različnih regij Slovenije. Zaradi ustrezne priprave poligonov jim sporočite, koliko udeležencev se namerava udeležiti dogodka, poleg tega jih obvestite tudi, koliko od prijavljenih ljudi uporablja invalidski voziček. V kolikor vas zanima udeležba, jih kontaktirajte preko telefona na 040 616 379 ali na e-mail naslov drustvo.lepa.si@gmail.com.

Nazaj