Električni priklop za invalidski voziček si izposodite brezplačno - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Električni priklop za invalidski voziček si izposodite brezplačno

Električni priklop za invalidski voziček.
Ustanovitelja podjeta RTS Medical Robert Žerovnik in Slobodan Banjac. Vir: RTS Medical.

V Turističnem informacijskem centru (TIC) v Ljubljani si lahko brezplačno izposodite električni priklop za invalidski voziček SPEED3X RS 350, ki se izredno enostavno pripne na praktično vsak voziček brez posebnega prilagajanja. Povezovalni element ima namreč nastavljivo višino in širino.

Električni priklop za invalidski voziček si je možno zastonj izposoditi na naslovu Adamič-Lundrovo nabrežje 2 v Ljubljani med delovnim časom (od ponedeljka do sobote od 8. do 17. ure, ob nedeljah in praznikih pa od 8. do 15. ure). Tina Kralj iz javnega zavoda Turizem Ljubljana nam je razložila, da predhodna rezervacija ni potrebna, je pa zaželena: »Mobilnost ima pomembno vlogo pri načrtovanju razvoja turizma v mestih. Vsak želi prijetno in varno izkušnjo, z ukrepi, kot je nakup električnih priključkov, pa takšne izkušnje želimo omogočiti tudi osebam z oviranostmi. Uporabnik mora za izposojo predložiti le osebni dokument in kavcijo 100 evrov, ki se mu ob vračilu nepoškodovanega priklopa v celoti vrne.«

Električni priklop SPEED3X RS izdelujejo v Sloveniji

V Sloveniji zasnovan in izdelan električni priklop SPEED3X RS 350 osebam na invalidskem vozičku omogoča hitrejše in lažje gibanje ter premagovanje daljših razdalj, vožnjo po bolj zahtevnem in tudi strmem terenu. Uporabniki se lahko z njim peljejo do 40 ali 50 km daleč – priklop ima tolikšen doseg, ko je baterija napolnjena. Uporaba priklopa oz. tretjega pogonskega kolesa uporabnikom invalidskih vozičkov na ročni pogon povsem razbremeni roke in ramena, ki so lahko zaradi poganjanja vozička precej obremenjena.

Električni priklop za invalidski voziček SPEED3X RS. Vir: RTS Medical.

Robert Žerovnik, soustanovitelj podjetja RTS Medical, v katerem izdelujejo električne priklope SPEED3X RS, je tudi sam že vrsto let uporabnik invalidskega vozička, zato iz prve roke pozna potrebe invalidnih oseb: »S priklopom se izboljša mobilnost invalidov, mesto si lahko ogledaš iz čisto druge perspektive. Če se poganjaš na roke, si mogoče pogledaš par ulic, tukaj pa si lahko vse ogledaš. Vožnja navzgor po bolj strmem terenu je enostavna. Če je slaba podlaga na cesti, je vožnja s tem priklopom precej boljša, na primer, kockaste površine ali makadam niso več ovira.«

Od ostalih električnih priklopov se ta model razlikuje predvsem po tem, da na vozičku prej ni treba opraviti nobene priprave za priklop, zato ker se lahko hitro pripne na vse vozičke. Za vse ostale priklope mora imeti invalidski voziček predhodno pritrjene že neke nosilce, medtem ko ta tega ne potrebuje, saj se lahko s kleščami enostavno pripne na voziček. Kako poteka uporaba električnega priklopa za invalidski voziček SPEED3X RS, si oglejte v videoposnetku.

Nazaj