Dva topola – dostopna plaža Izola - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Ob Resortu Dva topola se nahaja dostopna plaža

Lepo dostopno kopališče.

Gre za eno redkih kopališč na slovenski obali, ki je prilagojeno ljudem z omejenimi gibalnimi sposobnostmi in ljudem s posebnimi potrebami. Plaža se nahaja pri Resortu Dva topola in ima ima urejen vstop v morje, bazeni in prilagojeno okolje pa nudijo kopališko izkušnjo predvsem tistim, ki jim je kopanje na običajnih kopališčih nedosegljivo.

Plaža je prvenstveno namenjena gostom omenjenega resorta in invalidnim osebam, pri čemer je za gibalno ovirane goste, ki bi potrebovali dodatno pomoč in niso gostje resorta, naprošena predhodna najava obiska, kjer lahko pojasnite, na kakšen način boste pomoč potrebovali. Čeprav so dostopni vsi deli kopališča, je v času kopalne sezone na plaži prisotna ekipa reševalcev iz vode ter dodatno osebje, ki nudi morebitno dodatno pomoč pri vstopu in izstopu iz morja oziroma terapevtskega bazena.

Dostopno parkiriščeDostop do kopališča je mogoč z avtomobilom, a parkirišč za invalide ni več. Parkirati je možno le pri Resortu Dva topola, kar pa je za zunanje goste problematično, saj mnogokrat ni prostora. Osebje sugerira, da se parkira na spodnjem parkirišču, a od tam do plaže vodi zelo strma cesta, prav tako to pomeni, da mora imeti posameznik, ki je gibalno oviran, vedno nekoga zraven, da ga pusti pred plažo, on pa gre parkirati na spodnjo parkirišče.
Dostopen vhodPlaža je lepo dostopna in arhitektonsko prilagojena.
Prilagojene sanitarijeVstop v invalidske kopalnice s prostorom za preoblačenje je mogoč z uporabo zapestnice, ki jo proti plačilu lahko prejmete na recepciji Resorta Dva topola.
Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazenaPlaža ima urejen vstop v morje s primerno betonsko klančino.
Prav tako je dostopen tudi terapevtski bazen z ogrevano morsko vodo, ob katerem je dvigalo za lažji prehod v vodo.
Dodatna dostopna ponudbaTerapevtski bazen, bar, na izposojo pa nudijo tudi različne plavalne rekvizite in nekatere pripomočke, ki invalidom olajšajo plavanje. 
Dostopne sprehajalne potiIzolska obala je lepo dostopna in omogoča veliko sprehajanja v obe smeri.

Dodatna ponudba

Zelenje, ptičje petje, vonj po soli in razgled na Izolo.

Dva topola resort se nahaja korak od mestnega jedra Izole, obdanega s čudovitim parkom. Gostje se lahko naužijejo panorame, začinjene z vonjem po soli, kar iz hotelske sobe. Resort ima 70 nastanitvenih enot, od tega jih 20 obratuje v poletnem času. V resortu imajo na voljo sobe, ki so v celoti prilagojene potrebam invalidom. Sobe so prostorne in tako gibalno oviranim prijazne za lahkotno premikanje. Soba vsebuje tri postelje z dodatnim izvlečnim ležiščem in lastno skupno kopalnico. Vse kopalnice so prostorne in prilagojene.