Gibalno oviranim najbolj dostopne hrvaške plaže - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Dostopen vstop v vodo s plaže ali bazena

Prilagojene sanitarije

Dodatna dostopna ponudba

Dostopne sprehajalne poti

Dostopne hrvaške plaže

Potopite se v kristalno čisto morje

Dolga in razgibana hrvaška obala ponuja kar nekaj gibalno oviranim dostopnih lokacij, hkrati pa je še vedno destinacija, ki jo obišče največ Slovencev. Oglejte si, katere so tiste najbolj dostopne hrvaške plaže, kjer se lahko z invalidskim vozičkom zapeljete v morje in v polni meri doživite svoj morski oddih.

1. Plaža Canova Park, Umag

Plaža je delno betonska, delno pa je skalnata. Pot od parkirišča do plaže je asfaltirana. Dostop v vodo je možen po klančini, ki je v mejah predpisanih standardov. Držalo za roke se nahaja na obeh straneh.

2. Plaža Brulo, Poreč

Dostop do plaže je omogočen preko klančine. Tudi dostop do morja je možen po klančini, ki je položna in sega globoko v morje. Na plaži so na voljo prilagojene sanitarije in tuš, ki pa niso posebej označene.

3. Plaža Valkane, Pula

Plaža je odlikovana z modro zastavo, kar pomeni, da je izredno čista. Del plaže je prodnat, tam bodo najbolj uživali otroci. Preostanek plaže je betonski. Del plaže je namenjen tudi gibalno oviranim osebam. Dostop do morja so uredili s klančino in z dvigalom, ki omogoča lažji vstop v vodo. Sanitarije, prilagojene gibalno oviranim, se nahajajo v bližini.

4. Plaža Kostanj, Rijeka

Plaža se lahko ponaša z nazivom najstarejša plaža, prilagojena invalidom na Hrvaškem. Zgrajena je bila leta 1985 na pobudo takratnega predsednika društva invalidov Rijeka. Plaža je sestavljena iz dveh betonskih nivojev, oba sta povezana s klančino ki je postavljena po vseh predpisih. Poleg klančine vam je na voljo tudi dvigalo za dostop v morje. Pozabili niso niti na sanitarije, ki so popolnoma prilagojene gibalno oviranim obiskovalcem. 

5. Mestna plaža, Crikvenica

Betonska plaža je preko klančin dostopna na vseh nivojih. Invalidne osebe lahko torej do nje dostopajo brez preprek. Dvigalo na plaži vam hkrati omogoča normalen dostop do morja. Če boste pri tem vseeno imeli kakšno težavo, se lahko obrnete tudi na reševalca iz vode, ki vam bo z veseljem pomagal. Plaža vsebuje tudi prilagojene sanitarije in dostopen tuš.

6. Plaža Dražica, Krk

Plaža je popolnoma prilagojena osebam na invalidskih vozičkih. Dostop je možen po klančini, ki je v mejah dopustnih naklonov. V morje se se je možno spustiti z dvigalom. Na plaži imajo urejene sanitarije za invalide.

7. Plaža avtocampa Kovačine, Cres

Plaža je betonska, z možnostjo postavitve ležalnika. V sklopu plaže sta na razpolago WC in tuš, oba prilagojena osebam na invalidskem vozičku. Dostop do vode vam omogoča dvigalo.

8. Plaža v kampu Straško, Pag (Novalja)

Kamp Straško je popolnoma prilagojen osebam na invalidskih vozičkih. Dostopne sanitarije in dostopni tuši v kampu so kot nalašč za vse, ki radi kampirate. Dostop do morja je omogočen preko klančine.

9. Mestna plaža, Murter

Dostop do plaže je možen po klančini. Poleg dvigala za dostop v vodo je na voljo tudi betonska ploščad za sončenje. 

10. Modra plaža, Vodice

Do plaže se lahko pripeljete z avtomobilom. Dostop do morja je omogočen preko klančine, ki je izvedena po vseh predpisih. V bližini boste našli dva WC-ja, ki sta popolnoma prilagojena osebam na invalidskem vozičku. Malo težje pa boste prišli do tuša na plaži, saj je pot to tja žal kamnita.

11. Plaža Žnjan, Split

Plaža je dostopna preko klančine, ki ima vmesni podest. Na razpolago je tudi dvigalo. Nad plažo je 10 parkirnih mest, namenjenim invalidom. Parkirni prostori so s plažo povezani s tlakovano stezo. Opremljena je s senčniki, z vozički, ki so namenjeni vstopu v vodo, s prilagojenimi sanitarijami, tušem in garderobo. 

12. Plaža Bačvice, Split

Dostop do morja je omogočen preko klančine, vendar pazljivo, ograja je samo na eni strani.

13. Mestna plaža Punta, Omiš

Gre za še en primer dobro prilagojene plaže. Parkirate lahko na označenem parkirnem prostoru, ki je od plaže oddaljen samo 60 metrov. Pristop do morja je izveden odlično, v morje pa se lahko spustite z dvigalom. V krogu 60 metrov je na razpolago prilagojen WC. Tuša na žalost ni.

14. Plaža Benačica, Bol na Braču

Gre za destinacijo, ki jo še vedno obišče največ ljudi. Plaža Benačica je po novem dostopna preko klančine. Za lažji dostop do morja je na voljo dvigalo.

15. Plaža Copacabana, Dubrovnik

Parkirate lahko na parkirišču, kjer imajo invalidne osebe na voljo 4 parkirna mesta. Dostop do morja je omogočen z dvigalom. Osebje, ki skrbi za ležalnike, vam bo po potrebi dodatno priskočilo na pomoč.