Denarja za dvigalo invalidne hčerke še ni dovolj - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Denarja za dvigalo invalidne hčerke še vedno premalo

Zbiralna akcija za dvigalo se nadaljuje
Slika je simbolična. Vir: Pixabay.

Očetu, ki svojo hčerko s cerebralno paralizo sedaj dnevno po stopnicah nosi v tretje nadstropje do njunega stanovanja, bi vsakdan močno olajšalo dvigalo. Ta je v kamniškem bloku, v katerem živita, prepotreben, saj tam domujejo tudi starejše osebe in družine, ki bi jim dvigalo prav tako prišlo prav. Vendar je blok v lasti etažnih lastnikov, torej je zbiranje denarja za nakup prepuščeno njihovem zasebnem angažmaju. Kljub temu je njihova zbiralna akcija dodobra stekla že v preteklem letu, v decembrskem prazničnem času pa sta se ji pridružili tudi Občina Kamnik ter Zavod za turizem in šport Kamnik.

Pripravili so odmevne prednovoletne koncerte, na katerih so nastopali Helena Blagne, Jan Plestenjak in Pero Lovšin, ob prevzemu brezplačnih vstopnic pa so zbirali še prostovoljne prispevke za pomoč Indiri s priporočenim zneskom vsaj 10 evrov. Omenjeni nastopajoči glasbeniki so se deklici posebej poklonili tudi zasebno in na svojem koncertu. Helena Blagne je tako pomagala zbirati sredstva tudi zasebno, Jan Plestenjak pa je Indiri in vsem otrokom, še posebno tistim v stiski, posvetil eno izmed svojih pesmi. Sodelujočim je spregovorila tudi Indira: »Iz srca se zahvaljujem tudi vsem obiskovalcem koncertov, ki ste naredili lepo gesto, poleg tega, da ste se v teh malo »čudnih« časih pripravljeni držati ukrepov in se vseeno sprostiti ter uživati na koncertih, ste s tem pripomogli, da se bo moje življenje spremenilo na bolje, saj bom s pomočjo dvigala veliko bolj mobilna, samostojna in bom z večjim veseljem šla v naravo. Zares je težko najti prave besede, ki bi opisale kako sem hvaležna«.

Še lahko pomagaš

S pomočjo koncertov so zbrali hvalevrednih 8.563,40 evrov, a je sredstev še vedno premalo, zato se zbiralna akcija nadaljuje. Nakazilo je zato še vedno možno na TRR SI56 0231 2009 2509 685 (Karitas Kamnik). Namen: Dvigalo Kamnik.

​Oče in hči bosta vesela kakršnekoli vaše denarne pomoči in upamo, da ju bodo naši majhni koraki uspeli pripeljati do končnega cilja ter jima urediti življenje brez ovir.

Hvala vsakomur za pomoč in delitev objave.

Nazaj