Bazensko dvigalo v termalnem parku Bioterme - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Bazensko dvigalo v termalnem parku Bioterme

bazensko dvigalo
Bazensko dvigalo BluPool v Biotermah. Vir: Zavod Brez ovir

V osrčju Prlekije se nahaja hotel in termalni park Bioterme, ki je dostopen tudi osebam z gibalnimi omejitvami. Strokovnjaki iz Zavoda Brez ovir so tja pripeljali mobilno bazensko dvigalo, s katerim je gibalno oviranim omogočen enostaven in varen dostop do bazena.

Bioterme se nahajajo v kraju Moravci v Slovenskih goricah blizu vasi Mala Nedelja. V pokritem bazenskem kompleksu je obiskovalcem na voljo 600 m2 vodnih površin v petih notranjih bazenih s temperaturo vode med 30°C in 36°C. Za sprostitev in rekreacijo pa je gostom na voljo tudi 1.400 m2 zunanjih vodnih površin. Hotelskim in zunanjim gostom je na razpolago tudi wellness center, kjer se boste lahko razvajali ljubitelji savn in različnih tehnik masaž, ali pa sodobno opremljen fitnes center.

Posebnost Bioterm je termo mineralna voda, ki izvira iz dveh vrtin, lociranih globoko pod zemljo. Zaradi čistosti hipertermalne vode in njenih dokazanih zdravilnih učinkov je kopanje primerno tako za rekreacijske kot zdravstvene namene, saj blagodejno vpliva na ohranjanje funkcionalnosti gibalnega sistema in hrbtenice. Odpiralni čas termalnega parka Bioterme je vsak dan med 8. in 21. uro.

bioterme
Dvigalo lahko premikate okoli bazena. Vir: Zavod Brez ovir

Mobilno bazensko dvigalo

V Biotermah se tako nahaja novo bazensko dvigalo BluPool, ki osebam z omejenimi gibalnimi sposobnostmi omogoča varen vstop ali izstop iz vode. Bazensko dvigalo je premično, zaradi česar se lahko zapelje tudi okoli bazena in na druge lokacije v bližini, na primer do garderobe ali prostorov za tuširanje. Odlikujeta ga napreden dizajn in sodobna tehnologija – ker je povsem enostavno za uporabo, ga zlahka uporabljate samostojno ali pa s pomočjo reševalca iz vode.

Dvigalo deluje na ključ in ima gumb za izklop v sili, zavorno ročico z električno sprostitvijo, na sprednjih kolesih pa ima servisno zavoro. Poleg električnega upravljanja ima možnost ročnega spuščanja in dvigovanja sistema. Izbirno ima na voljo tudi posebno varnostno funkcijo: sistem infrardečega zaznavanja z zvočnim alarmom za spremljanje približevanja robu bazena.

V Zavodu Brez ovir ponujamo mobilna in fiksna bazenska dvigala za gibalno ovirane osebe, ki oviranim omogočajo vstop v vodo. Prav tako nudimo hiter in učinkovit servis po celi Sloveniji. Če tudi vi želite osebam z različnimi oviranostmi omogočiti dostop do svoje turistične ponudbe, nas za več informacij kontaktirajte na 070 463 316 oz. preko elektronske pošte: komerciala@brezovir.si.

Nazaj