Bazensko dvigalo v hotelu in resortu Adria Ankaran - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Bazensko dvigalo v hotelu in resortu Adria Ankaran

bazensko dvigalo
Mobilno bazensko dvigalo BluPool. Vir: Zavod Brez ovir

V hotelu in resortu Adria Ankaran je ekipa Zavoda Brez ovir namestila mobilno bazensko dvigalo BluPool, ki ga lahko uporabljajo obiskovalci zunanjega olimpijskega bazena. Bazensko dvigalo omogoča gibalno oviranim osebam enostaven in varen dostop do bazena.

V hotelu in resortu Adria Ankaran se tik ob morju nahaja zunanji rekreacijski bazen z morsko vodo, ki je odličen za namakanje in sproščanje v vročih poletnih dnevih, odprt pa je vse do konca septembra (delovni čas zunanjega bazena: 23. 6. – 30. 9. 2023 od 9.00 do 18.00 ure). Zunanji rekreacijski bazen je dostopen tudi osebam z gibalnimi oviranostmi, saj se tam nahaja naše bazensko dvigalo, ki ga odlikujejo vrhunska kvaliteta, napredna tehnologija in dovršen dizajn.

dvigalo za invalide
Bazensko dvigalo omogoča vstop ali izstop iz vode. Vir: Zavod Brez ovir

Bazensko dvigalo BluPool

Mobilno bazensko dvigalo BluPool je medicinska naprava, ki osebam z omejenimi gibalnimi sposobnostmi omogoča vstop ali izstop iz bazena. Dvigalo ima osem varnostnih stopenj, ki omogočajo vstop v vodo na funkcionalen in varen način tako za operaterja kot za končnega uporabnika. Poleg tega je lahko dvigalo opremljeno z infrardečim sistemom zaznavanja tal z zvočnim alarmom v primeru prevelikega približevanja robu bazena, daljinskim upravljalnikom za samostojno dviganje in spuščanje ter 4- ali 5-točkovnim varnostnim pasom.

Dvigalo za delovanje uporablja baterijo, ki zdrži do 80 polnih ciklov, preden jo je treba ponovno napolniti. BluPool ima tudi gumb za izklop v sili in možnost ročnega spuščanja ali dvigovanja v primeru težav z električnim sistemom. Za popolno varnost poskrbijo zavorna ročica z električno sprostitvijo, servisna zavora na sprednjih kolesih in varnostni sprednji gumijasti čepki. Nosilnost dvigala je 140 kg. Dvigalo je povsem enostavno za uporabo; upravljate ga lahko samostojno ali pa s pomočjo reševalca iz vode.

dvigalo za gibalno ovirane
Zunanji bazen hotela ima poleg mobilnega tudi fiksno bazensko dvigalo. Vir: Zavod Brez ovir

Premično dvigalo za večjo mobilnost

Dvigalo je mobilno, zato je izredno praktično. Glavna prednost premičnih bazenskih dvigal je namreč možnost prestavljanja dvigala okoli bazena in na druge lokacije v bližini, na primer do garderobe ali prostorov za tuširanje. Inovativna naprava pa ni uporabna le za invalide, temveč jo lahko uporabljajo tudi starejši, otroci ali nenazadnje ljudje z različnimi poškodbami, zaradi katerih je njihova gibljivost začasno omejena.

V Zavodu Brez ovir nudimo več vrst mobilnih in fiksnih bazenskih dvigal za gibalno ovirane osebe, s katerimi hitro in enostavno izboljšate dostopnost. Če želite omogočiti tudi osebam z različnimi oviranostmi dostop do ponudbe svojih izdelkov, storitev ali informacij, ali če imate kakršno koli vprašanje glede dostopnosti, nas za več informacij kontaktirajte na 070 463 316 oz. preko elektronske pošte: komerciala@brezovir.si.

Nazaj