Žusterna: nova koprska plaža prilagojena gibalno oviranim

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Žusterna: nova koprska plaža prilagojena gibalno oviranim

Žusterna - prilagojena plaža
Bazensko dvigalo. Vir: Zavod Brez ovir.

Žusterna se lahko pohvali s prenovljenim kopališčem, saj je tam Mestna občina Koper z našo pomočjo namestila dvigalo, ki vsem gibalno oviranim osebam omogoča varen in enostaven vstop v morje. Za lažji dostop do dvigala je zraven nameščena tudi premična klančina.

Koprska občina je postavitev dvigala na znameniti plaži v Žusterni uskladila s predstavniki Zveze društev gibalno oviranih, z Društvom delovnih invalidov Koper, Društvom Drugi dom Istra, Društvom Sožitje ter Društvom paraplegikov Istre in Krasa. V zadnjih letih so namreč skupaj iskali rešitve, kako njihova kopališča prilagoditi tudi gibalno oviranim. Upravljanje kopališča nadzira javno podjetje Marjetica Koper, v katerem bodo tudi redno skrbeli za vzdrževanje dvigala in polnjenje baterije. Novo dvigalo za gibalno ovirane je možno najti na pomolu ob olimpijskem bazenu.

Fiksno dvigalo s podaljšano roko na daljinca

Posebno bazensko dvigalo smo Mestni občini Koper priskrbeli v Zavodu Brez ovir. Namestili smo fiksno dvigalo F145B s podaljšano roko. Bazensko dvigalo F145B je priporočljivo za vse vrste zidanih bazenov in je primerno za vse bazene, lahko pa ga uporabimo tudi za čolne, pristanišča in druge obmorske lokacije. Izdelano je iz pocinkanega jekla s prašnim premazom, ki odlično kljubuje vsem vremenskim razmeram. Tovrstno dvigalo je lahko opremljeno s sedežem in transporterjem, z zanko ali z drugimi prilagojenimi napravami. Največja nosilnost dvigala je 140 kg.

Prenosna klančina z ograjo za invalidske vozičke

Za lažji dostop do dvigala na pomolu smo namestili tudi premično klančino z ograjo za invalidske vozičke širine 930 mm, ki je izdelana iz aluminija. Po klančini z nosilnostjo 350 kg se lahko peljejo skoraj vsi standardni invalidski vozički – tako ročni kot električni. V podporni površini klančine so za lažjo montažo predhodno izvrtane luknje, kamor je mogoče po potrebi pritrditi klančino.

V Zavodu Brez ovir poleg različnih bazenskih dvigal in vseh vrst klančin nudimo tudi druge pripomočke za gibalno ovirane, ki omogočajo premikanje po različnih terenih in plavanje po vodi. Preverite našo ponudbo! Če se želite še bolj seznaniti z našimi pripomočki, nas pokličite na 01/ 620 84 03 ter nam pišite na e-mail komerciala@brezovir.si.

Nazaj