Storitve - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Storitve

Načrtovanje in optimizacija stroškov

Na področju zagotavljanja rešitev za osebe z različnimi oviranostmi imamo že več kot 10 let izkušenj in se kot zavod posvečamo izključno tej problematiki, zato vam lahko na enem mestu ponudimo vse – od svetovanja, do široke palete pripomočkov za različna okolja.

Najprej na terenu izvedemo ogled objekta, kjer popišemo vse ovire, nato pa vam na podlagi stanja vaših prostorov svetujemo s predlogi ukrepov in pripravimo strateški načrt prilagoditev, v katerega je zajeta tudi ocena stroškov. Po pripravi načrta pa bomo poskrbeli tudi za izvedbo prilagoditvenih del za zagotavljanje dostopnosti prostorov.

Načrtovanje in postavljanje taktilnih oznak zahteva podrobno poznavanje potreb slepih in slabovidnih ter specifike posameznih tipov oznak. Potrebno je upoštevati številne dejavnike in zakonske zahteve ter poskrbeti, da končni rezultat zares učinkovito služi svojemu namenu. Talni taktilni vodilni sistem je namreč treba načrtovati s poglobljenim premislekom, saj je razlika med uporabnim in neuporabnim oz. nevarnim zelo majhna. Pri vsaki situaciji je treba posebej preučiti, katera informacija bo slepemu koristila, in jo nato ustrezno podati. Pri tem je med drugim treba upoštevati obstoječa vodila in oznake, da čim bolj znižamo stroške izvedbe.

Zakaj izbrati nas?

  • Bogate izkušnje ter poznavanje problematike iz prve roke,
  • celostna ponudba storitev in izdelkov,
  • pomoč pri postavitvi taktilnih oznak in umestitvi pripomočkov v prostor,
  • strokoven pristop,
  • zanesljivost in usklajenost rešitev z zakonskimi zahtevami.