Špital za prjatle: priljubljen gostinski lokal - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopni vhodi in prehodi

Dostopna gostinska ponudba

Špital za prjatle

Priljubljeno središče dogajanja

Špital za prjatle je gostinski lokal, kulturno prizorišče ter zbirališče ustvarjalnih ljudi. Tam lahko namreč prisluhnete dobrim koncertom ali pa se pridružite glasbenikom na malem odru. Hkrati na kavarniških večerih lahko pokramljate s pisatelji in pesniki ter si ogledate slikarske razstave ali pa se nasmejete domačim stand-up komikom.

Čeprav dostop do lokala morda ne bo mačji kašelj za vse, pa boste tam, v stilu njihovega imena, deležni izjemne prijaznosti in gostoljubnosti. Obenem pa mesto namerava starejše tlake prenoviti in zamenjati z dostopnejšimi različicami. Dotlej boste gotovo lahko že dodobra spoznali pestro ponudbo, ki jo Špital za prjatle ponuja.

Dostopno parkiriščeNeposredno ob lokalu Špital za prjatle ni parkirnih mest za invalide. Najbližje se nahaja na velikem parkirišču ob glavni železniški postaji, oddaljeni okrog 300 m, kjer so tri parkirišča, rezervirana za invalide. Primerna so tudi za osebe, ki uporabljajo stransko dvigalo, stransko navozno klančino ali kasetno dvigalo za vstop v velikoprostorsko limuzino ali kombi. Parkirišče je plačljivo in sprejema le drobiž, ki ga ne vrača.
Dostopen vhodPot do lokala vodi po starem tlaku (mačjih glavah), ki je sicer utrjen, a neenakomeren in zahteven. Vhod v lokal ter na njegovo teraso je brez ovir.
Dostopna kavarna ali restavracijaV notranjosti je lokal v ravnini in omogoča dovolj prostora za gibanje, mize pa niso podvozne. Večji del terase je dostopen in ima podvozne mize ter lahko premakljivo opremo, sprednji del pa ima barske mize in dvignjen podest.
Prilagojene sanitarijeLokal nima lastnih prilagojenih sanitarij. Splošne, namenjene gostom brez oviranosti, imajo svetlo širino 68 cm in so brez prilagoditev, zato priporočamo raje uporabo prilagojenih javnih sanitarij, ki se nahajajo okoli 200 m stran nasproti hotela Evropa in so označena s črnim izveskom “Toilet”. Te so primerno prilagojene, izjemno prostorne in vsebujejo celo tuš.
Dodatna dostopna ponudbaLokal prireja različne dogodke, kot so koncerti in stand-up predstave, prav tako se ti sezonsko odvijajo na trgu pred njim.

ZA VEČ INFORMACIJ

Kako do nas

Dodatna ponudba

Lastni dogodki in prireditve občinske narave

Kljub temu, da večino dogodkov prireja lokal sam, ti so večinoma v njegovi notranjosti, pa se na trgu ob njem sezonsko odvijajo tudi dogodki, ki jih prirejata Mestna občina Celje ter Zavod za kulturne prireditve in turizem Celje.

Med dogodki bo našel prav vsak nekaj zase, pa če je to jazz ali rock koncert, koncert klasične glasbe ali druga zabavna prireditev.