Predjamski grad - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Prilagojene sanitarije

Predjamski grad

Jamski grad v Guinessovi knjigi rekordov.

Predjamski grad na žalost ni dostopen dlje kot do vhoda, saj se takoj zatem začnejo stopnice. Vendar pa je osupljiv že na zunaj s svoje dostopne poti, prav tako pa letno pred njim poteka zanimiva srednjeveška prireditev, zato ga vseeno priporočamo v obisk.

Na gradu si je sicer, v kolikor človek ni gibalno oviran, možno ogledati muzej z izborom originalnih predmetov, pa tudi kopije in modele. Najbolj bogato je opremljena viteška soba, v jedilnici je predstavljeno grajsko življenje v pozni gotiki, v renesančni dvorani tretjega nadstropja pa so razstavljene lovske trofeje zadnjega lastnika gradu, kneza Windischgrätza. Del gradu si lahko ogledate virtualno.

Dostopno parkiriščeParkirišče je zelo majhno, posebnih prostorov za parkiranje gibalno oviranih oseb še ni. Lahko pa parkirate pred bližnjim gostiščem, kjer se nahaja eno označeno parkirno mesto za invalide. 
Dostopen vhodPot do gradu je dostopna, v gradu pa vas že v vhodni avli pričakajo stopnice, tako da dlje od tu žal ne morete.
Prilagojene sanitarijePrilagojene sanitarije so v enakem prostoru kot sanitarije za ženske (dve školjki v prostoru). Prostor je nekoliko neugoden, saj umivalnik ovira dostop do školjke, ročaj je samo na eni strani. Dostop do sanitarij je po strmem klancu, tako da je potrebno imeti spremljevalca.
Dodatna dostopna ponudbaEnkrat letno pod gradom in na travniku običajno poteka srednjeveški festival Erazmov viteški turnir s ponazoritvijo Erazmove bitke, ki je lepa paša za oči.

Dodatna ponudba

Erazmov viteški turnir.

Erazmov viteški turnir je zasnovan na zapisih iz 16. stoletja in poteka vsako leto v poletnih mesecih. V edinstvenem ambientu gradu Predjama boste na tem dogodku lahko opazovali lokostrelce, mečevalce in konjenike, ki vam bodo pokazali svoje spretnosti bojevanja ter način, kako je nekdaj potekalo življenje v viteškem taboru. Turnir je množično obiskan, številčni pa so tudi sodelujoči, ki v skrbno izbranih kostumih pozdravijo obiskovalce in uprizarjajo celoten program.

Sorodna ponudba

Pomnik miru in razgledni stolp Cerje

Pomnik miru Cerje

Kras in NotranjskaVipavska dolina in okolica

Celoten opis
Škocjanske jame

Škocjanske jame

Kras in Notranjska

Celoten opis