Nordijski center Planica - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Dostopno parkirišče

Dostopni vhodi in prehodi

Prilagojene sanitarije

Dostopna gostinska ponudba

Dodatna dostopna ponudba

Planica je zares snežena kraljica
Vir: Nordijski center Planica.

Planica, snežena kraljica.

Nordijski center Planica vam nudi obilo popestritev tako v vročih poletnih dneh kot v najostrejši zimi. Dolina pod Poncami namreč vsako leto prireja razne prireditve in dogodke, med katerimi nedvomno izstopa tekma v svetovnem pokalu v smučarskih poletih na letalnici bratov Gorišek.

Športni objekti Nordijskega centra Planica so zasnovani tako, da so povsem dostopni. V centru Planica se nahaja tudi muzej, za katerega vstopno zapestnico prevzamete v kavarni zraven. V muzeju je zbrana dediščina slovenskega nordijskega smučanja, vsebuje pa tudi simulator skokov in interaktivno postajo, kjer se boste lahko preizkusili v sojenju smučarskih skokov.

Dostopno parkiriščeZa gibalno ovirane obiskovalce sta urejeni dve označeni parkirni mesti neposredno pred osrednjim objektom Nordijskega centra. Dostop do spodnje postaje sedežnice je mogoč po asfaltni cesti ali z avtomobilom.
Dostopen vhodVhod je povsem dostopen, saj ima minimalen prag. Znotraj je vse v ravninah, nadstropja pa so dostopna z dvigalom, tudi razgledna ploščad. Nekoliko otežen je le dostop do snežnega tunela v kleti, in sicer zaradi razmaka med vhodnimi vrati in lesenim podestom. Pult v trgovini s spominki je precej visok, zato morda ne boste videli uslužbenca za njim, dokler ne vstane.
Sedežnico gibalno oviranim zaustavijo, da se lahko mirno presedete iz vozička na sedežnico, invalidski voziček pa dajo v tovorni del sedežnice. Na vrhu sedežnice se postopek ponovi. Na vrhu pa le pazljivo – pot je makadamska, dolga nekaj deset metrov ter sestavljena iz ne vselej zelo zbitega peska.
Prilagojene sanitarijeInvalidsko stranišče se nahaja v pritličju Nordijskega centra Planica takoj za trgovino s spominki.
Dostopna kavarna ali restavracijaNa srednjem delu stavbe se nahaja manjša kavarna, ki je dostopna s pomočjo dvigala in ima tudi zunanjo teraso, ki je prav tako dostopna.
Dodatna dostopna ponudbaMuzej in razstave v pritličju, trgovina s spominki, otroška igrala, sejna soba, zipline Planica, snežni tunel, vetrovnik, različni dogodki. V neposredni bližini je tudi dostopen Hotel Dom Planica.

Dodatna ponudba

Zibelka smučarskih skokov in poletov.

V Nordijskem centru Planica so vajeni oseb z oviranostmi, saj pri njih redno vadijo paralimpijci, veliko imajo tudi napovedanih obiskov gibalno oviranih oseb. Ravno v času našega obiska sta snežni tunel tako uporabljala dva paralimpijska športnika, na vodenju pa sta bili dve večji skupini oseb na invalidskih vozičkih. Osebje se potrudi, da lahko izkusite tudi manj klasično ponudbo. Poleg ogleda razstav, vodenj in vožnje s sedežnico, lahko tako gibalno ovirani s pomočjo in po predhodni najavi preizkusijo tudi vetrovnik. Vožnja s panoramsko sedežnico na vrh letalnice bratov Gorišek je možna le ob pomoči spremljevalca in s predhodno najavo.

V idilični alpski dolini lahko doživite tudi najstrmejši zipline spust na svetu, le streljaj od Nordijskega centra Planica pa najdete tudi povsem dostopni Hotel Dom Planica, ki nudi tudi dve invalidski sobi.

Sorodna ponudba

Hotel Dom Planica

Hotel Dom Planica

Kranjska Gora z okolico

Celoten opis
Zipline Planica

Zipline Planica

Kranjska Gora z okolico

Celoten opis
Ramada Resort Kranjska Gora

Ramada Resort Kranjska Gora

Kranjska Gora z okolico

Celoten opis