Fotografska razstava v Ljubljani o vključevanju invalidov - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Fotografska razstava v Ljubljani o vključevanju invalidov

fotografska razstava
Mimoidočim so na ogled fotografije utrinkov vsakdanjega življenja ter dela invalidov. Vir: NSIOS

Na Krakovskem nasipu v središču Ljubljane so predstavniki Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS) odprli fotografsko razstavo, ki prikazuje življenje in delo invalidov.

Razstava obeležuje začetek projekta, imenovanega Vseslovenska akcija ozaveščanja o socialnem vključevanju invalidov, ki je sofinanciran z evropskimi kohezijskimi sredstvi. Na Krakovskem nasipu ob Ljubljanici so mimoidočim na ogled fotografije utrinkov vsakdanjega življenja ter dela invalidov, ki so jih posneli in izbrali člani 24 invalidskih organizacij, povezanih v Nacionalnem svetu invalidskih organizacij Slovenije.

Fotografska razstava osvešča o vključevanju invalidov

Projekt Vseslovenske akcije ozaveščanja o socialnem vključevanju invalidov, v okviru katerega je nastala razstava, je po besedah predsednice nacionalnega sveta Mateje Toman močno povezan z nadaljnjim razvojem evropske kartice ugodnosti za invalide. Fotografska razstava tako ozavešča javnost o življenju in položaju invalidov v družbi, kar predstavlja pomemben korak h grajenju vključujoče sodobne družbe, ki je prijazna do vseh državljanov, ne glede na njihovo oviranost.

Ljubljana
Razstava ozavešča javnost o položaju invalidov v družbi. Vir: Dnevnik

NSIOS je glavni nosilec projekta, ki bo v prihodnjih mesecih obsegal različne aktivnosti tako na področju medijske promocije kot na področju delavnic za zaposlene na upravnih enotah, kjer izdajajo evropsko kartico ugodnosti za invalide. Projektne aktivnosti po navedbah NSIOS stremijo predvsem k vključevanju in spodbujanju mladih, da se seznanijo z vsakdanjim življenjem njihovih vrstnikov invalidov in da se tako tudi dodatno spodbudi vključevanje mladih invalidov v aktivno družbo.

V projektu bo sodeloval tudi Urbanistični inštitut Republike Slovenije, ki bo preverjal dostopnost ponudnikov storitev in blaga, ki se odločajo za sodelovanje v promociji evropske kartice ugodnosti za invalide. »Glavni cilj promoviranja evropske kartice ugodnosti za invalide je, da se tako ponudnike kot druge sodelujoče osvešča o pomenu zagotavljanja dostopnosti za vse skupine invalidov, pa tudi, da se invalide same spodbudi, da se čim bolj vključujejo v svojem lokalnem in širšem družbenem okolju,« je še opozorila Tomanova.

Nazaj