Brezplačna joga za gibalno ovirane in ostale - Brez ovir

Opozorilo!

Mobilna verzija strani še ni na voljo!

Prosimo oglejte si stran na računalniku oz. večjem zaslonu.

Najprej moramo končati DESKTOP verzijo,

nato pa se lotimo izdelave prilagojenih

prikazov za mobilne naprave!

Hvala za razumevanje.

Brezplačna joga za gibalno ovirane in ostale

joga za gibalno ovirane
Vabljeni na jogo, ki bo potekala enkrat mesečno. Foto: Amadeja Smrekar, posneto v Yoga Yama

Zavod ODTIZ vas v letošnjem letu vabi na jogo za gibalno ovirane in ostale. Joga se bo izvajala enkrat mesečno in bo za udeležence brezplačna. S prvim srečanjem začnejo v petek, 26. 1. 2024, ob 17. uri v prostorih Zavoda ODTIZ na Železni cesti 14 v Ljubljani (5. nadstropje).

Vabimo vas, da se pridružite programu  “Različnost v jogi”, ki je nastal z namenom, da joga postane dostopna in dosegljiva vsem, tudi gibalno oviranim osebam. Vadba poteka sede na stolu ali invalidskem vozičku in se prilagaja zmožnostim vadečih. Predznanje ni potrebno, zato ste dobrodošli vsi, ki vas joga pokliče. Program se bo izvajal v sklopu projekta FutureIDEA, ki ga sofinancira program Evropske unije Erasmus+.

joga
Vadba poteka sede na stolu ali na invalidskem vozičku. Foto: Amadeja Smrekar, posneto v Yoga Yama

Joga za gibalno ovirane osvobaja

Znotraj srečanj boste raziskovali in prilagajali jogijske položaje oz. asane ter jih dopolnjevali z drugimi oblikami gibanja. Pomemben poudarek bo tudi na sproščanju, dihalnih tehnikah in meditaciji. Prav tako se boste srečali z osnovami teorije joge oz. njene filozofije in zgodovinskega ozadja.

Posamezno srečanje bo trajalo 60 minut. Udobno se oblecite, za vse ostalo bo poskrbljeno. Prvo srečanje bo 26. 1., o nadaljnjih terminih pa vas bodo obveščali sproti. Prijave so obvezne na barbara.samperl@odtiz.si ali na 031 349 319.

Barbara Šamperl
Jogo izvaja Barbara Šamperl. Foto: Amadeja Smrekar, posneto v Yoga Yama

O izvajalki joge

Barbara Šamperl je ena od soustanoviteljic Zavoda ODTIZ in projektna sodelavka ter bivša paraplesalka. Z jogo se je prvič srečala leta 2016, ko je obiskovala individualne ure pri Robertu Hönnu. Leto kasneje je obiskovala enoletni učiteljski tečaj pri istem mentorju v šoli joge RYS Joga Do. Izvaja tako skupinske kot individualne vadbe. Lastna praksa je del njenega vsakdana, ker ji pomaga ohranjati zdravje in dobro počutje.

Čeprav se Barbara že od rojstva spopada s cerebralno paralizo, je kljub številnim oviram zaradi telesne okvare v življenju dosegla že ogromno visokih ciljev, na katere je lahko ponosna. Več o njenem življenju si preberite v našem intervjuju.

Nazaj